Civil Bir Site 2007/2024
AutoCAD CIVIL 3D => Corridors (Yol Tasarýmý) => SUBASSEMBLIES => Konuyu baþlatan: hmt70 - 17 Mart 2013, 20:38:08
-
baraj gövdesini nasýl tanýmlarým. daylight ile tanýmlanýyor ama tamamý bir malzeme oluyor, oysaki kil, filtre, kaya dolgu vs. birkaç çeþit dolgu var, hepsini bir tip kesitte veya daylight de tanýmlayabilirmiyiz
-
Bununla ilgili bir örnek dosya ektedir.
-
öncelikle teþekkürler, ilginiz için
gönderdiðiniz tip kesit bizim kullandýðýmýz deðil, bizim genelde kullandýðýmýz baraj gövde kesiti pdf olarak eke koyuyorum
-
Tip kesite bakýlýrsa Composer ile kolaylýkla yapýlabilir diye düþünüyorum. Burada ölçüler ve hatlarýn ulaþacaðý hedef tanýmlarý eksik. Deðiþkenler nelerdir? Hesabý yapýlacak bölgeler ve adlarý.. Buna benzer bilgiler olursa tanýmlama daha kolay yapýlabilir.
-
Þaban bey konuyla alakasý yok ama elinizde istinat duvarý ve taþ duvarlarla ilgili tüm deðikenleri hedefleyebildiðimiz pkt dosyasý varsa burdan paylaþabilirmisiniz?
-
Ümit bey,
Deðiþken olarak duvar kalýnlýðý, h yüksekliði ve temel derinliði verilerek oluþturulan taþ duvarý tipi var. Deðerler de abaktan alýnarak yapýlabiliyor.
-
Teþekkürler
-
arkadaþlar merhaba ekteki pkt dosyasýný oluþturdum ama corridor olarak tanýmlarken hata veriyoer neden acaba
-
iþte bu
-
Sanýrým nokta ve hatlara ait kodlarý yazmamýþsýnýz.
Ekran görüntüsü ekte.
-
Þaban Bey teþekkürler, düzelttiðiniz apk dosyasý çalýþtý.
-
Ekte SAC'da yazdýðým bir adet gölet gövdesi ve ayrý olarakta batardo tip kesiti mevcut. Ýþinize yarayabilir. Kendi gövdenize göre revize edebilirsiniz.
-
Ümit bey merhaba. Bu ara üzerinde çalýþtýðým iksa, istinat taþ duvar kesiti var ama daha bitiremedim. Bittiðinde iksa duvarý ister iksa ister istinat duvar abaðýnda propartiesden hamule seçerek, duvar arkasýna drenaj borusu koyabildiðiimiz, drenaj geniþliði, derinliði boru çapý deðiþtirebildiðimiz, karyaðdý yada duvar üstünden istifli istifsiz otomatik alan çevirebilin ve sanat yapýsý kazýsýný yapabillen bir kesit yapmaya çalýþýyorum. Bitince paylaþýrým.