Civil Bir Site 2007/2024
AutoCAD CIVIL 3D => Grading (Tesviye) => Konuyu baþlatan: gurkann - 02 Þubat 2015, 17:42:51
-
herkse merhabalar hacmini hesaplamam gereken bir arazi var ve arazi belli bir kota düzeltildikten sonra çukurlar açýlmýþtýr ben de civilden grdaing özelliðini kullanarak bu çukurlarý þevli çizdim ama çukurlarýn þevleri birbirine giriyor istenmiyen bir durum oluþuyor.þevlerin diðer cukuru bulunca durma gibi bir özelliði varmýdýr?demek istediðim 2 ye 1 þevle cýkýcak ama diðer cukurla kesiþtiði yerde durucak.Sorunlu yerin resmini de ekledim.
-
Birbirini kesme ihtimali olanlardan önce birer tanesinin grading yapýn.Daha sonra kullandýðýnýz üst yüzeyin kopyasýný oluþturup grading leri bu yüzeye paste ettikten sonra kalan çukurlarýnýzý bu yeni yüzeyi kullanarak grading yapýn.
-
Çok teþekkürler ümit bey gayet mantýklý bir çözüm ben belki autocadin bu tarz spesifik durumlar için bir komutu vardýr demiþtim ama yokmuþ anladýðým kadarýyla tekrarardan teþekkürederim.