Gönderen Konu: GRANID YUZEYI SINIRLANDIRMA  (Okunma sayýsý 6166 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý alpulusan

• Duyarlý Üye
  • **
  • Ýleti: 22
  • Civil Gücü: +0/-0
GRANID YUZEYI SINIRLANDIRMA
« : 18 Ekim 2011, 14:01:13 »
Iyi gunler,
Elimizde bi insaat siniri var ve harfiyat hesabini yapmak istiyoruz belli bi kota kadar dik sekilde kazi yapdik ama sonraki bolumde mesafe bildirmeden projedeki insaat sinirina varmak istiyoruz. bole bi sey mumkunmudur ? Yoksa slopeda belli bir deger ve kot degeri girip o sekildemi insaat sinirina varicaz.

Degisik sekilde anlatirsam kazi sinirini gosterip daha sonra insaat sinirini gostersek, mevcut kot ve sinirdan insaat kotu ve sinirina kadar in deme sansimiz yokmu?

Çevrimdýþý E.Erdem ÖZLÜ

• Site Sahibi
  • Kýdemli Üye
  • Ýleti: 366
  • Civil Gücü: +21/-0
    • Kiþisel Web Þeysi
Ynt: GRANID YUZEYI SINIRLANDIRMA
« Yanýtla #1 : 18 Ekim 2011, 23:00:16 »
Çok net anlayamadım ne yapmak istediğini ama anladığım kadarıyla cevap vereyim.

Anlamadığım şu: eğim ne olursa olsun o sınırdan inşaat sınırını yakalamak istiyorsun. Eğer doğruysa;

Linkwithandslope kullan, target kısmından da inşaat sınırını seç.
Anladığım şey doğru ise, çözümü açabilirim. Hatta yapıp yollayabilirim.

Kolay gelsin.
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2011, 23:36:39 Gönderen: E.Erdem ÖZLÜ »
Geri dönüþ forumun canýdýr. Lütfen cevap yazýnýz.

Çevrimdýþý alpulusan

• Duyarlý Üye
  • **
« Yanýtla #2 : 19 Ekim 2011, 07:04:43 »
Erdem bey,
Dogru insaat sinirini yakalamak istiyorum obur turlu yaptigim zaman sev cizgileri ya temelin gerisinde kaliyor yada insaat temelinin icine giriyor ben sev cizgilerimi insaat sinirinda bitirip hacim hesabini yapmak istiyorum

Tesekkurler

Çevrimdýþý sabangulay

• Super Moderator
  • Kýdemli Üye
  • Ýleti: 551
  • Civil Gücü: +32/-4
« Yanýtla #3 : 19 Ekim 2011, 18:02:57 »
Gradingde böyle bir uygulama var mý kesin bilmiyorum. Fakat Erdem bey in gösterdiði yol ile koridor oluþturularak yapýlabilir.
Eðer yanlýþ yorumlamadýysam, burada amaç sadece kubaj ise böyle uygulamaya gerek yok. �ki sýnýrdan kazý yüzeyi oluþturulur. Tabii zemin ilede kubajý hesaplanýr.
« Son Düzenleme: 19 Ekim 2011, 19:16:50 Gönderen: SABANGULAY »

Çevrimdýþý E.Erdem ÖZLÜ

• Site Sahibi
  • Kýdemli Üye
  • Ýleti: 366
  • Civil Gücü: +21/-0
    • Kiþisel Web Þeysi
« Yanýtla #4 : 19 Ekim 2011, 18:41:43 »
Grading ile olmuyor sanırım. Denedim kriterleri, içinden ekmek çıkaramadım. İstenilen yerlerden koridor oluşturursak da çok güzel bir yüzey hesaplamıyor. Nedeni target'a paralel olmayan yerler olması. O yerlerde split region yapılarak istenilen değere yakın bir sonuç elde edilebilir.

Bu arada yüzeyin yetersiz kalıyor. Boy kesit çıkaramıyorum tam olarak.

Ekteki resim dosyasına bir bakın derim.

« Son Düzenleme: 19 Ekim 2011, 19:00:58 Gönderen: E.Erdem ÖZLÜ »
Geri dönüþ forumun canýdýr. Lütfen cevap yazýnýz.

Çevrimdýþý alpulusan

• Duyarlý Üye
  • **
« Yanýtla #5 : 20 Ekim 2011, 14:30:55 »
Erdem bey,Saban bey
Bende kazi yuzeyi olarak proje kotlarina gore bir yuzey olusturdum ve mevcut yuzeyle bu yuzey arasindaki kubaji hesapladim ama ama ucgenleme yaparken iki farkli yuzey ve bir tanede granid yuzey olusturdum anlicaniz ortaya bi karisik olusturdum simdide bunlari birlestirmem lazim ve kafam kocaman oldu ama cozucem her sey icin saolun

kolay gelsin

Çevrimdýþý alpulusan

• Duyarlý Üye
  • **
« Yanýtla #6 : 26 Ekim 2011, 13:08:14 »
Saban bey,

Uyariniz uzerine brekline kullanarak yeni bir yuzey olusturdum bu yuzeyide biraz degistirim farkli kademede yukseklikler olusturdum ama bu seferde mevcut yuzeye dik bi sekilde baglanamiyorum. ucgenleme yapdigim zaman ucgenler dagilmaya basliyor mutlaka vardir bi cozumu yada benmi cok sey istiyorum.

iyi calismalar.

Çevrimdýþý sabangulay

• Super Moderator
  • Kýdemli Üye
« Yanýtla #7 : 26 Ekim 2011, 13:28:07 »
Alp bey,
En üstte bulunan sýnýrý 1mm kadar dýþarýya kopyalayýn. Bu kopyaladýðýnýzý, kazý yüzeyine breakline olarak ekleyin. Tam dik olduðunda üçgenlemede sorun oluyor.
« Son Düzenleme: 26 Ekim 2011, 13:31:28 Gönderen: SABANGULAY »

Çevrimdýþý alpulusan

• Duyarlý Üye
  • **
« Yanýtla #8 : 26 Ekim 2011, 16:51:38 »
Tesekkur ederim Saban bey,
Yuzeyimi olusturdum.Son bir sorum olucak bu olusturdugum iki yuzey arasindaki hacmi hesaplamak icin GRID VOLUME SURFACEYI degil TIN VOLUME SURFACEYI kullandim bu ikisinin arasindaki fark nedir? Ve yeni olusan goruntude iki yuzeyden sadece altdaki yuzeyi gosterdi usteki yani mevcut yuzeyi gostermedi bu normalmi?

IYI CALISMALAR
 ALP ULUSAN

Çevrimdýþý sabangulay

• Super Moderator
  • Kýdemli Üye
« Yanýtla #9 : 26 Ekim 2011, 17:54:53 »
Biri kare prizma(grid) diðeri üçgen prizma(tin). Hesabýn en doðrusu ucgen prizma ile elde edilendir.(tin volume) Kare prizmada hesaplanmayan küçük bölgeler olabilir.Grid için tanýmlayacaðýnýz kenar uzunluðu kubaj sonucunu etkiler.
Yeni oluþan yüzey kubaj yüzeyidir. �ki yüzey arasýndaki farký gösterir. Burada sadece kazý miktarý olduðundan kazý yüzeyinin aynýsý gibidir.
Siz kazý sonrasý yüzeyi görmek istiyorsanýz tabii zeminin bir kopyasýný oluþturup, kazý yüzeyini  bu kopyaladýðýnýz yüzey üstüne yapýþtýrabilirsiniz(paste)
Size de iyi çalýþmalar.