Gönderen Konu: Surface birleþtirme ve hatalar  (Okunma sayýsý 6040 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý yujebey

• Duyarlý Üye
  • **
  • Ýleti: 42
  • Civil Gücü: +3/-0
Surface birleþtirme ve hatalar
« : 28 Aðustos 2013, 15:05:13 »
Ýyi günler siteniz gerçekten çok yararlý ve ben daha yeni keþfediyorum sizi :) Öncelikle Civil3D yi öðrenmeye yeni baþladým ve bir problemim oldu.Sitede araþtýrmama raðmen böyle bir hatayý nasýl düzeltebileceðimi bulamadým. Problemime gelince; elimde dere yataðýna ait münhani ve noktalarýn olduðu bir harita var. Haritada araziyi münhani þeklinde almýþlar dere yataðýný ise nokta atarak yapmýþlar. Surface oluþtururken dere üst kýsmý, dere, ve dere alt kýsmý olarak 3 farklý surface yaptým ve sýnýrlarýný belirttim. Gelgelelim yüzeyleri birleþtirdiðim zaman derenin þev kýsýmlarý zemin ile bazý kesimlerde birleþmiyor ve 3 boyuttan baktýgýmda üçgen þeklinde boþluklar oluyor. Bu hatalarý dere kýsmýnýn üçgenlerini döndürerek ve yeni nokta ekleyerek düzeltmeye çalýþtým ama tam yapamadým. Dosyayý ek olarak gönderiyorum çözümleriniz için þimdiden teþekkür ederim :)
Son olarak baþka bir sorumda derenin kendiliðinden olan þevi böyle harita yüzeylerini parçalamadan yapabilir miyiz ? :)

http://dosya.co/ndno8e44okdg/Alt,_Dere,_Üst.rar.html

Çevrimdýþý umit

• Super Moderator
  • Kýdemli Üye
  • Ýleti: 550
  • Civil Gücü: +30/-1
Ynt: Surface birleþtirme ve hatalar
« Yanýtla #1 : 28 Aðustos 2013, 17:08:13 »

- önce dere yataðýný oluþturun.üçgenlerini düzeltip dýþýndaki fazla üçgenleri silin.bu yüzeyin sýnýrýný extract edin.(1. yüzey)
- münhanilerden 2. bir yüzey oluþturup az önce extract edip çýkardýðýnýz sýnýrý bu 2. yüzeye hide boundary tanýmlayýn.
- create surface yeni bir yüzey oluþturun.bu sýfýr yüzeye önce 2. yüzeyi sonra 1. yüzeyi yapýþtýrýn.

Hayatta en hakiki mürþit ilimdir.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdýþý yujebey

• Duyarlý Üye
  • **
« Yanýtla #2 : 29 Aðustos 2013, 11:11:44 »
cevabýnýz için çok teþekkür ederim ümit bey fakat iþlemi tam olarak gerçekleþtiremedim :)
ilk olarak noktalardan dere yataðýný yüzey olarak oluþturdum dýþ sýnýr çizip fazla üçgenleri sildirdim.
bu dýþ sýnýrý extract ederken settings-surfaces- den border ayarýný yaptým ve dýþ sýnýrý belirgin hale getirip extract komutunu uyguladým. Ama bundan sonraki adýmý yapmaya çalýþtýgýmda ayný çalýþma sayfasý içinde 2. münhanili yüzeyi oluþturup contours dan ekledim fakat bu iþlemi yaptýktan sonra dere yataðýnýn olduðu yeride contours un içine kattý ve gerçekten çok uzak bir sonuç verdi. Burdaki hatayý nasýl düzeltebilirim. Bir de haritada münhaniler derenin üstünde ve derenin altýnda iki parça olarak oluyor. Yani derenin olduðu kýsýmda münhaniler yok. Ýlginiz için teþekkür ederim ümit bey þimdiden :)

Çevrimdýþý umit

• Super Moderator
  • Kýdemli Üye
« Yanýtla #3 : 29 Aðustos 2013, 13:43:03 »
M.Kemal Atatürk

Çevrimdýþý yujebey

• Duyarlý Üye
  • **
« Yanýtla #4 : 29 Aðustos 2013, 16:04:45 »
yardýmlarýnýz için çok teþekkürler ümit bey :) çok deðerli bir çalýþma olmuþ emeðinize saðlýk :)
« Son Düzenleme: 29 Aðustos 2013, 16:07:50 Gönderen: yujebey »

Çevrimdýþý Ceronima

• Yeni Katýlýmcý
  • *
  • Ýleti: 16
  • Civil Gücü: +0/-0
« Yanýtla #5 : 07 Mayýs 2014, 23:19:59 »
 bu yüzeylerin sýnýrlarýný sizmi oluþturuyorsunuz, yoksa üçgenlemede oto gelen border mi

Çevrimdýþý umit

• Super Moderator
  • Kýdemli Üye
« Yanýtla #6 : 08 Mayýs 2014, 08:43:06 »
yüzeyi oluþturduðunuzda, yüzey sýnýrýda oluþmuþ oluyor.tek yapýlan kullanmak için bu sýnýrý extract ile dýþarý kopyalamak.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdýþý Ceronima

• Yeni Katýlýmcý
  • *
« Yanýtla #7 : 08 Mayýs 2014, 10:55:19 »
 Hocam birde iþlemi nasýl yapacaðýmýzý anlatabilirmisiniz, youtubda bi kaç video buldum kazý sýnýrýmýzýn olmasý gerekli diyorlar fakat sýnýrý nasýl oluþturuyoruz anlatmamýþlar

edit:  ben becerdim heralde ilk önce polyline ole dondum þev baþýný onu sýnýr olarak kabl etti
« Son Düzenleme: 08 Mayýs 2014, 11:43:53 Gönderen: Ceronima »

Çevrimdýþý Ceronima

• Yeni Katýlýmcý
  • *
« Yanýtla #8 : 09 Mayýs 2014, 20:23:06 »
 ümit bey video çok güzel olmuþ elinize saðlýk, þimdi anlatýmda 3 adet yüzey oluþmuþ full yüzeyini yaptýkdan sonra diðer ikisini silmeye çalýþýyorum birini siliyorum diðerini silemiyorum.

Þimdi videoyu izleyerek tabii zeminin üstüne kazý yuzeyini attým kazý sýnýrlarýný seçerek tabii zemini hideledim bu þekilde birnevi dolgu altýný bulmuþ oldum ilerki günlerde dolgu bitince oluþturduðum yüzeyle dolguyu birleþtirip dolgunun hesabýný çýkartacam fakat, diðer iki yüzeyi silmem lazým yada silmesem hesap yaparken sýkýntý cýkartýrlarmý bunu öðrenmek istiyorum, cevap verirseniz sevinirim, iyi forumlar

Çevrimdýþý umit

• Super Moderator
  • Kýdemli Üye
« Yanýtla #9 : 10 Mayýs 2014, 19:41:50 »
Hesaba katmazsaniz silmediginiz yuzeylerin zarari olmaz.ayrica silemiyosaniz mutlaka sebebi vardir.
M.Kemal Atatürk