Köþelerin dik olmasý ile ilgili geliþtirilebilir birfikrim var.Önce kazýlarýmýzý uygulayalým ama uygularken kazýyý tamamýnda deðil bir köþeden bir köþeye kadar uygulayalým örneðin aþaðýdaki örnek için dört kenarý ayrý ayrý yapalým.(Burada önemli nokta þudur örneðin 0'dan 235.28'e -bir kenarda- kazý yaptýnýz.diðer kenara geldiðinizde 235.29'dan diðer köþe kenarýna kadar kazý iþinizi yapýn yani 1 cm'lik bir boþluk býrakýn aksi halde köþeyi baðlýyor.

Þimdi bir feature line çizelim.Önce bir köþeyi seçin ve zaten oradan direk olarak kot alabiliyor.Burada osnap,otrack veortho yu kullanarak iki kazýnýn kesiþtiði noktayý belirleyin ve ikinci noktayý orasý seçin ama burada komut satýrýna "su" yazarak surface'den(araziden) kot alacaðýnýzý belitrin ve komut satýrýnda gelen deðeri enterlayýn.Sonra diðer köþeyi seçin ve feature line çizilmesi iþini bitirin.

Aþaðýda dikkat yazdýðým yerde þu dikkatinizi çeksin hesabým hatalý olmasýný saðlayan þeylerden biri bu olabilir.Biz köþe noktasýndan direk olarak bir feature çizdik ama sanki çizeceðimiz feature yukardaki feature'n uzantýsý olsa daha güzel bir sonuç çýkar gibi geliyor bana.

Ýþte aþaðýdaki resimde köþenin dik bir þekilde birleþmesi ne kadar doðru oldu ve ne kadar kolay oluþtu size býrakýyorum.

Kiþisel olarak yorumum bu hesabýýn hatalý olduðu ama sanki az hatalý olduðudur.Yani idare eder.
"Enterlayýn" gibi türkçeyi katleden öðeler içeren yazým içinde kusura bakmayýn:)
Not: ben kazý iþi diyorum bazen yanlýþ anlamalara yol açabiliyor kazý iþiyle kazý dolgu tesviye'yi de ifade etmeye çalýþýyorum.